‎"Mi a feltétele annak, hogy az egyik ember képes legyen valóban segíteni a másiknak? Például az, hogy nem ront neki rögtön a tanácsaival, nem mondja meg, mit kellene tennie, nem oktatja ki, nem moralizál. Ezt rettenetesen nehéz megállni, amikor valaki érzelmileg, értelmileg, erkölcsileg, világnézetileg érintve van egy helyzetben. Ilyenkor hihetetlen erővel betör az a vágy, hogy a problémát valamilyen módon megoldjuk a másik helyett. Tanácsot adva, lebeszélve, fölháborodva vagy másképpen. Holott ebben a helyzetben jó volna az erkölcsi hozzáállásunkat nem kifejezni, és egyszerűen csak befogadni azt, amit a másik érez. Nagy szükség volna arra, hogy ne akarjunk azonnal viszonyulni, átalakítani, megváltoztatni, minősíteni, ha a másikat abban szeretnénk segíteni, hogy sikerüljön eljutnia a létének a mélyéhez. A cél ugyanis jó esetben ez, nem pedig önmagunk igazolása." (Pál Feri)

Szerző: Tócus  2012.02.18. 21:59 Szólj hozzá!

‎"Nincsen reménytelen helyzet, csak reményvesztett ember van. Ez pedig nagyon nagy különbség! Amikor valamelyikünk eljut oda, hogy ez a helyzet most reménytelen, az élet reménytelen, ez a kapcsolat reménytelen, azt kellene inkább mondani: álljunk csak meg, olyan hogy reménytelen, nincs! Reményvesztettség van. Én most reményvesztett vagyok, és az a kérdés, hogy mit is kezdjek ezzel. Így rögtön valamekkora szabadsághoz jutok, míg ha átélem, hogy a helyzet reménytelen, akkor minden cselekvőkészségem alábbhagy. Mert azt tudnunk kell, hogy nagyon sajátos módon a reményvesztett pillanatokban is van még lépés. Nem is egy. Nem is kettő." (Pál Feri: Sors és önismeret)

Szerző: Tócus  2012.02.18. 21:57 Szólj hozzá!

Szerző: Tócus  2012.02.16. 17:52 Szólj hozzá!

"Lassú és fájdalmasan szép az út, melyet a megismerés átláthatatlan labirintusában kell megtennünk a szeretett lény szívéig. A türelem a szeretet kincseskamrája." ¤¤¤ "A türelem tulajdonképpen a szeretet építőművészete. Egyfajta "paszív" alkotás, amikor a belőlünk áradó szeretet és bizalom éppen azáltal készteti változásra a másik embert, hogy nem szólunk bele az életébe, nem sürgetjük, nem szabunk neki sem határidőt, sem feltételeket. Egyszerűen csak várunk rá. Ez a legfontosabb."

"A szeretet türelmes." (1Kor13,4.)

Szerző: Tócus  2012.02.16. 15:57 Szólj hozzá!

"Nem szeretem magam, amikor félek."

¤¤¤

"Szeretetből kell cselekedni, nem félelemből."

Szerző: Tócus  2012.02.16. 15:50 Szólj hozzá!

"Hogy lásd, egy napod mennyit ér
Néha látnos kell
Az élet hogyan fogy el..."

Szerző: Tócus  2012.02.16. 14:50 Szólj hozzá!

  • (ˆ Agócs Írisz) BÁTORSÁG

repülés. mindig is szerettem volna kipróbálni. egy kicsit elengedni dolgokat, egy kicsit megbízni. egy kicsit elcsodálkozni, hogy onnan fentről mennyivel másabb,s milyen gyönyörű. egy kicsit súlytalannak érezni magad. s egy kicsit behunyni a szemeidet és csak mosolyogni. ¤¤¤ lépcsők: 1. reakció: "hűha" 2. "biztos vagy benne?" 3. a bizalom drága ajándéka 4. '...jó kis móka lesz!:)'

Szerző: Tócus  2012.02.14. 01:41 Szólj hozzá!

"Az élet szent, szép és hatalmas valami.

A sárban is szép, a szűz havasi tetőn is.

Mert mélység és magasság az élet."

(Ady Endre)

Szerző: Tócus  2012.02.14. 01:37 Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása