"Saját sebezhetőségem elfogadása által válok sebezhetetlenné. Ha minden helyzetet megpróbálok elkerülni, mindig pofonokba szaladok bele lendületből. A menekülés által kapjuk a legnagyobb sebeket, mert miközben az egyik pofontól menekülünk, észrevétlenül szaladunk bele egy másikba. Állj meg, sebezhető vagy! Van ezzel valami gondod? Jézus tudatában volt saját sebezhetőségének, és nem menekült a sebezhetősége elől. Sőt, a te sebezhetőségedet és sebeidet is hordozta. Nem menekült a kereszt elől, nem is kereste, egyszerűen elfogadta. Valami ilyesmit jelent elveszteni az életet, hogy megtaláld. Sebezhető vagyok, sebeket is fogok kapni, de a sebek begyógyulnak. Ami eltörött, beforr, ami fájt, megszűnik, ami félelmet keltett bennem, azt képes vagyok legyőzni. Ne menekülj. Élj!"

Szerző: Tócus  2014.02.02. 16:38 Szólj hozzá!

"Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét." (2 Tim. 1,7)

Szerző: Tócus  2014.01.30. 23:07 Szólj hozzá!

Szerző: Tócus  2014.01.30. 21:13 Szólj hozzá!

"Nem azzal közeledni hozzád vagy bármihez: 'ilyet és ilyet akarok, megfelelsz-e?', hanem azzal: 'milyen vagy? mert olyannak óhajtlak szeretni, amilyen vagy'. Teljes igénytelenség ez és teljes igény. Mert nem csak az csendül belőle: 'olyan legyél, amilyen vagy', hanem az is: 'és saját hajlamaid által emelkedj és tisztulj odáig, ameddig csak bírsz.'" Weöres Sándor

Szerző: Tócus  2014.01.30. 20:55 Szólj hozzá!

Three little girls react to a kiss at a wedding. :)

Szerző: Tócus  2014.01.30. 20:03 Szólj hozzá!

"There is a God we want and there is a God who is. They are not the same God. The turning point of our lives is when we stop seeking the God we want and start seeking the God who is." (Patrick Morley)

Szerző: Tócus  2014.01.30. 19:59 Szólj hozzá!

"Kérlek, adj kedvet a munkához, amit még elvégezhetek. Tégy hasznossá, hogy ne érezzem csak tehernek magamat és adj alázatot, hogy belássam, hogy egyre inkább másokra szorulok. Adj kedvet az imádsághoz, a Veled való beszélgetéshez. Adj világosságot, hogy jól lássam magam, és jól lássak másokat is. Adj jó kedvet és nyitottságot, hogy még mindig tudjak befogadni és adj szeretetet, hogy ne csak panaszkodjak mások hidegsége miatt, hanem árasszam a szereteted melegét. Uram, maradj az, aki mindig is voltál: a megbocsátó Édesatyám. Ez indítson arra, hogy én is tudjak megbocsátani. Ne engedd, hogy valaha is fáradt legyek a köszönet-mondáshoz. Ne engedd, hogy valaha is abbahagyjam a dicséretedet. Tartsd meg és növeld a hitemet. Szólj Uram, még hallja a Te szolgád. Ámen."

Szerző: Tócus  2014.01.28. 20:30 Szólj hozzá!

"A young girl with cancer breaks down into tears as her favorite hockey player spends time with her and encourages her."
¤¤¤

"Nincs mindig egy jó válasz. De a jó Isten mindig ott van."

Szerző: Tócus  2014.01.28. 20:28 Szólj hozzá!

 

 

"Dániel nem engedte, hogy a körülményei keserűbbé tegyék.
belehorgonyzott Istenbe."
Szerző: Tócus  2014.01.28. 20:14 Szólj hozzá!

"Elengedni nem azt jelenti, hogy nem törődsz valakivel, hanem csak azt, hogy nem tudsz többet tenni érte. Az elengedéssel nem zárkózol el előle, csak felismered, hogy nem irányíthatod. Az elengedés az erőtlenség elismerése, miszerint a végkifejlet nincs, és soha nem is volt a te kezedben! Ha elengeded, többé nem gondolkodsz róla, de törődsz vele; nem “megjavítani” akarod, hanem támasza lenni; nem te vagy a középpontban, rendezgetve a végkifejletet, hanem engeded, hogy ki-ki befolyásolja a saját sorsát; nem tagadsz, hanem elfogadsz; nem zsörtölődsz, korholsz vagy vitatkozol, hanem megkeresed a saját hiányosságaidat, és azokon dolgozol; nem azon igyekszel, hogy saját vágyaidhoz igazíts, hanem elfogadsz minden napot úgy, ahogy jön, és örülsz neki; nem kritizálsz vagy regulázol másokat, hanem megpróbálsz olyanná válni, amilyen lenni szeretnél; nem bánkódsz a múlt miatt, hanem növekedsz, és a jelenben élsz. Valójában az elengedés azt jelenti: Kevésbé félsz… Bízol Istenben…. és jobban szeretsz." (Bob Gass)

Szerző: Tócus  2014.01.28. 20:01 Szólj hozzá!

"Mai világunk legnagyobb betegsége nem a lepra vagy a tuberkulózis, hanem sokkal inkább az az érzés, hogy senkinek sem kellünk, senki sem törődik velünk, és hogy mindenki által elhagyatottak vagyunk." (Teréz anya)

Szerző: Tócus  2014.01.28. 19:58 Szólj hozzá!

"amilyen mértékben növekszik benned a szeretet, olyan mértékben
növekszik szépséged, mert a szeretet a lélek szépsége." (Ágoston)

Szerző: Tócus  2014.01.28. 19:55 Szólj hozzá!

"Safe people are the ones who tell you the hard truths about yourself
in a way that feels deeply encouraging." (Donald Miller)

Szerző: Tócus  2014.01.28. 19:52 Szólj hozzá!

"The worst prison would be a closed heart."
(Pope John Paul II)

Szerző: Tócus  2014.01.28. 19:50 Szólj hozzá!

I’m amazed at how often I see God using somebody in incredible ways when they can’t seem to see it in themselves.(Donald Miller)

Szerző: Tócus  2014.01.28. 19:47 Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása