délelőtt: 'eltörött'

délután: "lerombol és felépít. kisebbre, szebbre."

Szerző: Tócus  2012.03.20. 13:42 Szólj hozzá!

"..megérted .az őszi fák beszédét, amelyek csodálatos pompát öltenek magukra, miközben a halálra készülnek. Az őszi levelek bíbor színe a kereszt jele. Majd eljön a tél, amikor a hó mindent fagyott némaságba zár. A fák olyanok lesznek, mint a csontvázak, a felszín alatt azonban csodák történnek. Elérkezik a tavasz, és a rejtett csodák egyszerre kipattannak - gyenge hajtások, dagadó rügyek, zöld és pirozs varázs, ahol előző nap még minden olyan reménytelennek látszott. A rekettye sárga virágai egyenesen a múlt évi tüskékből feslenek ki... Ha a levelek nem szakadnak el a fától, hogy lehulljanak, elszáradjanak, ha a fa nem vállalná, hogy hosszú hónapokig csupaszon álljon, nem támadna belőle új élet, nem fakadna rügy, virág, gyümölcs, mag, és nem jöhetne az új nemzedék." (Lilias Trotter)

"... ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg,
egymaga marad,
de ha meghal, sokszoros termést hoz."
(Jn 12,24)

Szerző: Tócus  2012.03.19. 21:14 Szólj hozzá!

"A szép, új szirmoknak minden látható ok nélkül le kell hullniuk. Úgy tűnik, senki sem lesz gazdagabb ettől a lemeztelenítéstől. Az elhivatottság világában az első első lépés ugyanilyen megadást jelent - nem embernek, hanem Istennek: azt adjuk oda minden feltétel nélkül, ami a legjobb, a legértékesebb bennünk. Ha az odaszánás szemünkben csak a törvénybe ütköző, helytelen dolgokról való lemondásra korlátozódik, akkor még nem értettük meg a folyamat igazi jelentését; ez még nem érdemli meg az odaszánás nevet, mert semmi tisztátalan nem alkalmas az áldozatra. A kereszten feláldozott élet bűntelen volt - az ott letett kincs Istentől kapott, istenáldotta kincs volt. Tulajdonosa joggal tarthatta volna meg - csakhogy a világ élete forgott kockán." (Lilias Trotter)

"Ha életem megtöretik, miután átadtam Jézusnak, csak azért töretik meg, mert a darabokból az egész tömeg jóllakik, míg a fel nem darabolt cipó csak egyetlen kisfiú éhségét csillapítaná." (Ruth Stull) 'Magányosságodat add Istennek, ahogy a kisfiú is Jézusnak adta az öt kenyeret és a két halat. Az Úr felhasználhatja mások javára.'

Szerző: Tócus  2012.03.19. 19:44 Szólj hozzá!

"Zárd be az ajtót, cserélj lemezt,

takarítsd ki a házad, rázd ki a porrongyot."

(Paulo Coelho)

Szerző: Tócus  2012.03.19. 11:39 Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása