"A levelek sosem hullanak hiába. Minden csupa harangszó."

Szerző: Tócus  2012.11.18. 19:18 Szólj hozzá!

“Isten hajolt le utánad, Ő tette meg feléd az első lépést. Mialatt még ellene lázadoztál, Ő már útnak indult keresésedre. Mint aggódó szívű pásztor, otthagyta a kilencvenkilencet és kiment a vadonba, hogy megkeresse az elveszettet. A megtört, megsebzett, veszendő lelket körülöleli szeretete karjával és örömmel viszi a biztonságban lévő nyájhoz."

Szerző: Tócus  2012.11.16. 23:44 Szólj hozzá!

"Ne ítélj, hogy ne ítéltess!" (Mt7,1)

¤

"Nagy Szellem, segíts, hogy ne ítélkezzem, mielőtt két
hétig nem jártam volna az ő mokaszinjában." (indián ima)

¤¤

"A másik emberben mindig azt gyűlöljük a leginkább, ami valójában a saját,
fel nem fedezett, feldolgozatlan negatív tulajdonságunk."

¤¤¤

"Istenem, add, hogy ne ítéljek.
Mit tudom én, honnan ered,
Micsoda mélységből a vétek,
Az enyém és a másoké,
Az egyeseké, a népeké.
Istenem add, hogy ne ítéljek.
Mi oly együgyűen ítélünk,
s a dolgok olyan bonyolultak."
(Reményik Sándor)

Szerző: Tócus  2012.11.15. 16:41 Szólj hozzá!

Szerző: Tócus  2012.11.13. 00:37 Szólj hozzá!

"Boldog az az ember, aki megtalálta a lányt, aki Istent
szereti, és áldott a lány, aki megtalálta a férfit, várt rá
és Istent kérte mindvégig."

Szerző: Tócus  2012.11.13. 00:24 Szólj hozzá!

"Ha tavasszal kimegyünk az erdőbe, azt látjuk, hogy az akácfán tövisek vannak, göcsörtös ágak. Ám hiába megyünk neki láncfűrésszel, faragófejszével, hogy ebben lennie kell nektárnak, hiába faragjuk, vágjuk, szúrjuk – nem jön ki semmi. Ha azonban ugyanezt a fát a tavaszi eső megöntözi, a nap megmelengeti, magától kivirágzik. Tavaly Magyarországon több mint százezer tonna akácmézet gyűjtöttek össze a méhek. Napfényből, szeretetből. A kudarcok, sebek odáig tudnak juttatni valakit, hogy begubózik, s ilyenkor könnyen elutasítóvá válhat, talán gonosszá is. Tövisek nőnek rajta. Azt gondolom, ilyenkor nem tehetünk mást, mint hogy jó meleg tavaszi esőként megöntözzük, és megteremtjük azt a miliőt, amelyben ki tud virágozni. Csak ezt tudom ajánlani, nem hiszem, hogy lenne más, tudományosabb megoldás."

Szerző: Tócus  2012.11.13. 00:12 Szólj hozzá!

"Egy este az öreg cherokee indián mesélni kezdett az unokájának arról a csatáról, ami minden emberben zajlik. Azt mondta: " Fiam, a csata két farkas között zajlik, akik mindannyiunkban ott lakoznak. Egyikük a Rossz. - A félelem, a düh, a irigység, a féltékenység, a sajnálat, a szánalom, a kapzsiság, az erőszak, az önsajnálat, a bűntudat, a harag, a kisebbrendűség, a hazugság, a hamis büszkeség, a felsőbbrendűség és az ego. Másikuk a Jó. - Az Szeretet, az öröm, a béke, a remény, a nyugalom, az alázat, a kedvesség, a jóindulat, az empátia, a nagylelkűség, az igazság, az együttérzés és a hit." ' Az unoka elgondolkozott egy pillanatra, majd megkérdezte nagyapját: " És melyik farkas győz?" Az öreg indián mosolyogva válaszolt: "Az, amelyiket eteted!""

Szerző: Tócus  2012.11.13. 00:02 Szólj hozzá!

Szerző: Tócus  2012.11.12. 13:15 Szólj hozzá!

Szerző: Tócus  2012.11.12. 13:06 Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása