"When you are at your weakest, God is strong."

Szerző: Tócus  2012.02.10. 21:34 Szólj hozzá!

Szerző: Tócus  2012.02.09. 15:55 Szólj hozzá!

"Tél. Nagyapám hogy szerette
a csillogó havat.
Gyermekkedvvel nézte.
A hó megérezte,
S hálás volt érte."
(Alföldi Géza)

"Szükségünk van megtalálni Istent, de Őt nem találhatjuk meg a zajban és nyugtalanságban. Isten a csend barátja. Nézzétek a természetet, ahogy a fák, a virágok, a fű csendben növekszik; nézzétek a csillagokat, a Holdat és a Napot, ahogy csendben haladnak... Szükségünk van a csendre, hogy megérinthessük a lelket." (Teréz anya)

(Piliscsabán, jó egy kicsit csendben és egyedül lenni)

Szerző: Tócus  2012.02.09. 15:50 Szólj hozzá!

"Amikor életemben először a szegénységgel kacérkodtam, vágytam megízlelni a belőle fakadó szbadságot. Somlyón láttam egy utcaseprőt, aki végezte a dolgát, odamentem hozzá, adtam neki egy kis pénzt, hogy igyon meg egy pohár forralt bort a közeli kocsmában, addig én helyette seprem az utcát. Nézett rám, de amikor látta, hogya akkora összeget adtam neki, ami többet ért, mint a seprűje, akkor minden további nélkül elment. Több mint egy óráig kortyolgatta az itókáját, miközben nagy lendülettel, szorgosan sepertem a száraz faleveleket és a mocskot az út szélén a hideg októberi szélben. Régi ismerősök vigyorogtak rám, de én hihetetlen szabadságot éltem át. Úgy éreztem, hogy nem köt az emberek előítélete, nem köt a jó modor, semmi az égvilágon, szabadon azt tehetem, amit akarok, és dalolva, kacagva végeztem ezt a nagyszerű munkát." ¤ "Ezt az örömet újra és újra megtapasztalom, mert itt-ott egy-egy koldussal ma is beülök egy kávéra, még Budapesten is, rendelek neki is, magamnak is, és ha ismerőssel találkozom: "Dicsértessék a Jézus Krisztus, Csaba testvér, jaj de jó, szeretnék valamit kérdezni!", akkor azt mondom: "Most elfoglalt vagyok, majd később beszélgetünk." Vannak, akik értetlenkednek, hogy ezzel az emberrel nem elfoglaltság beszélgetni, de én úgy gondolom, ha ezért az emberért Jézus Krisztus meghalt a kereszten, akkor miért ne tudnék vele egy kávét meginni? Lehet, hogy másoknak őrültségnek tűnik, de én úgy élem meg, mint egy hatalmas szabadságot."(Böjte Csaba)
Szerző: Tócus  2012.02.09. 15:26 Szólj hozzá!

"Lenni = kapcsolatban lenni: fölfelé, befelé és - kifelé."

Szerző: Tócus  2012.02.09. 14:45 Szólj hozzá!

ˆc Agócs Írisz

"Ahol nem találsz szeretetet, kezdj szeretni, és rátalálsz."

(Szt. Ágoston)

Szerző: Tócus  2012.02.09. 14:41 Szólj hozzá!

"Volt, hogy bejött hozzánk két nagyon kifestett nő, akiknek a ruhájukról látszott, hogy hol dolgoznak. Kérdezték, hogy vannak-e nálunk utcanők gyermekei. Mondtam, hogy természetesen vannak. Erre adtak egy borítékot. Mikor elmentek, fölbontottam, 5000 euró volt benne."

"Motorosok jártak nálunk, fekete szerelésben, férfiak hosszú lófarokkal, csillogó bőrruhákban. A gyerekekkel fogadtuk őket, a templomban röviden imádkoztunk, énekeltek nekik, én egy rövid beszédet mondtam. Odajött hozzám egy nagy, kemény férfi, és kérte, hogy dedikáljam az egyik könyvemet, írjam bele, hogy " a világ legrosszabb emberének". Kérdeztem tőle, mitől lett olyan rossz ember. Magamban arra gondoltam, hogy valamelyik gondolatom hatotta meg és késztette az önmagába való nézésre. Azt mondta, hogy a templomban egy kislány melléje ült, megfogta a kezét, ránézett, és ő azóta semmi másra nem tud gondolni, csak arra, hogy milyen sok évet bűnös önzésben elpazarolt, és milyen jó lenne, ha neki is lehetne egy ilyen szép gyermeke. Eltelt néhány nap, és egy nő hálatelt szívvel felhívott Magyarországról, azt mondta, hogy az élettársa egy hatalmas csokor rózsával ment haza tőlünk, és hosszú évek után megkérte, hogy legyen a törvényes felesége, és szüljön neki egy olyan szép kislányt, amilyet nálunk látott. Nem az én gondolataim rajzolták át ennek a kemény embernek az életét, hanem egy egyszerű kislány szelíd mosolya. Istennek megvannak a maga eszközei, amellyel a legkeményebb gránitba is belevésheti gondolatait, akaratát."

"Néhányan a kisebbek közül, akik még soha nem voltak fürödni, félve bújtak hozzám, vesztükre, mert nem éppen papos rábeszéléssel hónom alá kaptam őket, és elindultam velük a víz felé.":)

Szerző: Tócus  2012.02.09. 14:00 Szólj hozzá!

ˆ Agócs Írisz

"Néha fájlaljuk, hogy mások nem értenek meg. Ez igaz is,

ám még nagyobb igazság - s az előbbinél jóval fontosabb felismerés -,

hogy sokszor magunk sem értjük saját magunkat."

¤¤¤

"Akkor lehet igazán megszeretni a másik embert, ha megismerjük."

(Gabriel Calvo: Kéz a kézben)

¤¤¤

"Keresd az emberek igazi arcát, és élj magad is úgy,

hogy igazi arcodat lássák." (Dosztojevszkij)

Szerző: Tócus  2012.02.09. 13:34 Szólj hozzá!

"A tölgyfa így szólt a mandulához:

'Beszélj nekem Istenről!'

És a mandulafa kivirágzott."

Szerző: Tócus  2012.02.07. 21:21 Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása