"...milyen gyönyörű: szólni lehet,

és kiszámíthatatlan, hogy mit válaszolnak.

És megtörténhetik: társra is találhatunk."

Szerző: Tócus  2010.12.26. 22:12 Szólj hozzá!

"Ha kételkednél az élet erejében és a megújulás
hatalmában, csupán figyelj az óriási kőtömb
észrevehetetlenül piciny résén áttörő fűszál csodájára."
(Stephanie Dowrick)
Szerző: Tócus  2010.12.26. 21:52 Szólj hozzá!

"A karácsony nem az, hogy adok
és nem az, hogy kapok.
A karácsony az, hogy szeretlek."

(szuper karácsonyi ajándék:))

Szerző: Tócus  2010.12.26. 21:43 Szólj hozzá!

Fura elképzelni azt a napot, vajon mivel tölthette? Talán pirkadatkor ébedt. Megmosta az arcát. Megveregette az állatok oldalát, kézbe vett egy kisbárányt. Talán sokat nevetett s furulyázott, talán ritkán szólt. Ha közel mentél volna, érezted volna azt a kesernyés-édes bari szagot:). S nem is sejtette, hogy ez a nap egy kicsit más lesz. ¤ Este a jászol előtt. S a térdedről figyeled, ahogyan csödesen alszik. A világ Megváltója. az Üdvőzítő. S halkan megkérdezed hogy a kezedbe vehetnéd-e? Abba a sok évtől, munkától érdes kézbe, ami már oly könnyen megremeg, amivel egy pár órával ezelőtt még a nyájat terelted, s ami mögé néha olyan jó lenne elrejteni bűnöktől szennyes önmagad. ¤ szeretem ezt a képet: mekkora bizalma volt Istennek bennünk emberekben? Pedig Ő aztán igazán ismerte, hogy mi lakik az emberekben... Mégis megszületett egy pici, törékeny kisbabaként.(S pár évvel később, ott is annyira törékeny, ahogy a kereszten lóg. S mégis ebben a törékenységében az erő. S a szeretet.) ¤ Miyen drága kincs az Úr Jézus születése. ¤ áldott ünnepeket!:)

Szerző: Tócus  2010.12.25. 23:29 Szólj hozzá!

Címkék: karácsony

Nagy volt az öröm: búzát vetettünk:) . ¤ Karcsonyi ünnepség a koliban. Rita nővér a várakozásról beszélt. ¤ Várakozás. Először meghalljuk s trrrrrr...:/, nem szeretünk várni a buszra, a villamosra, a levélre a kedvestől:). A korszellem sem igazán segít, nem tanít meg várakozni. Mirelit áruk, s nyári gyümölcsök. De lehet az az alma szép piros; az ízén érződik, nem a napfény érlelte. ¤ De mégis lehet jó dolog. Maga a természet ad példát:). Mennyi-mennyi napon keresztül érlelődik az a pici alma a fán, hogy valóban érett és zamatos legyen. Vagy az édesanya. 9 hónap, hogy testileg,lelkileg is édesanyává váljon. ¤ Talán mindannyiunknak szükségünk van ilyen "emberérlelő" várakozásokra:). S szép is a várakozás. Mert benne van a hit, a remény, hogy eljön. S hogy értékes. Hogy érdemes rá várni. ¤ (Persze, fejben tudjuk ezt, de azért néha mégis nehéz. amikor nem vagy biztos. amikor nem látsz mást, csak a sötét földet... s a napok telnek. de hinned kell, hogy 'a felszín alat csodák mennek vébe':)) ui: karácsonyra kibújtak:)

¤¤¤

"Akinek van füle a hallásra és szeme a látásra, csodálatos szabadulást talál elvislhetetlen terheitől, ha megérti az őszi fák beszédét, melyek a halálra készülve még egyszer fenséges pompát ölenek magukra. A levelek bíbor színe a keresztre emlékeztet. Majd jön a tél,s a hó mindent fagyos némaságba zár A fák olyank lesznek, mint a csontvázak, a felszín alatt azonban csodák mennek végbe. Elérkezik a tavasz, s az elrejtett egyszerre előtör- gyenge hajtások, dagadó rügyek, leheletnyi zöld és piros-, ahol előző nap még minden reménytelennek lászott. A rekettye sárga virágai egyenesen a múlt évi barna tüskébő bomlanak ki... Ha a levelek nem szakadnának el a fától, hogy lehulljanak, elszáradjanak, ha a fa nem vállalná, hogy hónapokon át csupaszon álljon, akkor nem lenne új élet, nem lenne rügy, virág, gyümölcs, nem lenne mag, és nem jöhetne az új generáció." (Ellisabeth Elliot)

Szerző: Tócus  2010.12.25. 23:18 Szólj hozzá!

"Ha összekevered a krumplipürét és a szószt, ...soha többé nem tudod őket szétválasztani, ...ez mindörökre szól. A füst kijön apa cigarettájából, de soha többé nem megy vissza. Képtelenek vagyunk visszacsinálni. Ezért nehéz a választás. Elsőre a helyes döntést kell meghoznod. Amíg nem választottál, még minden lehetséges." Nem tudom, mit kezdjek ezzel az idézettel. Dönteni nehéz. és kilépés. és felelősség. és annyi-annyi minden. ...de talán ez a szép benne, s ezért olyan nagy kincs, hogy az ember szabad akaratot kapott.

Szerző: Tócus  2010.12.23. 20:15 2 komment

"-Engedj, zászlórúd! Mért markolsz
vissza a széltől?
-Rongy lennél egyedűl. Így lobogó,
lobogó."

Szerző: Tócus  2010.12.23. 19:57 Szólj hozzá!

"Légy kedves mindenkihez, mert bárki,

akivel találkozol, kemény csatát vív."

Szerző: Tócus  2010.12.23. 19:52 Szólj hozzá!

"Megérkeztem

Itthon vagyok.

Itt vagyok

Most vagyok.

Gyökeret vertem

Szabad vagyok."

Szerző: Tócus  2010.12.23. 19:35 Szólj hozzá!

"...s megbonthatatlan rend szerint,
mint űrben égitest, kering
a lelkemben hiányod."

/József A./

Szerző: Tócus  2010.12.23. 19:28 Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása